Het Eiland van Brienenoord; een groene oase met een betoverend uitzicht op de skyline van Rotterdam en de iconische Van Brienenoordbrug.

Een plek waar dagelijks talloze schepen voorbij varen en waar de natuur in alle rust floreert. De perfecte locatie voor het eerste Maaspoint.

In 2018 vierde maritieme aannemer Van Oord zijn 150e verjaardag. Een belangrijke mijlpaal en een mooie gelegenheid om terug te kijken op de lange en rijke geschiedenis in de waterbouw. Maar óók om vooruit te blikken. Naar een toekomst waarin Van Oord de opgebouwde technieken, ervaring en expertise inzet voor het creëren van een wereld voor de volgende generaties. Waarbij kernwaarden als duurzaamheid en innovatie centraal staan.

Het in Rotterdam gevestigde bedrijf, met hoofdkantoor aan de overzijde van het Eiland van Brienenoord, bood de stad het allereerste Maaspoint aan, het Waterwoud. Een geschenk dat mensen uitnodigt om in contact te komen met de rivier en de bijzondere plekken aan de Maas te ontdekken. “Als je in de samenleving staat, moet je iets doen voor de samenleving’’, sprak CEO Pieter van Oord.

Op de mooiste plekken langs de nieuwe Maas zijn meer Maaspoints te vinden. Allemaal onderdeel van hetzelfde geheel, maar elk met zijn eigen unieke uitstraling en eigenschappen.

Het Eiland Van Brienenoord

 

Het Eiland van Brienenoord

Als locatie voor het eerste Maaspoint werd gekozen voor het Eiland van Brienenoord. Een groene oase, tegenover het hoofdkantoor van Van Oord, met een betoverend uitzicht op de skyline van Rotterdam en de iconische Van Brienenoordbrug. Een plek waar dagelijks talloze schepen voorbij varen, maar waar de natuur in alle rust floreert.

Het Eiland van Brienenoord vormt een unieke plek om de relatie tussen rivier en stad, tussen mens en natuur te ervaren. Hier op het meest zuidwestelijke puntje van het eiland wordt het Waterwoud gebouwd. Een uitkijkpunt over de Maas, bestaande uit een bos van stalen buizen. Een robuuste, intrigerende structuur, verwijzend naar de Rotterdamse haven, de maritieme industrie en de activiteiten van Van Oord, maar ook naar het beboste Eiland van Brienenoord.  

Locatie Waterwoud op het Eiland van Brienenoord

 

Klimmen naar het uitzicht, afdalen naar het water

De structuur van het Waterwoud fungeert als een dubbele uitkijk. Aan de ene zijde kun je omhoog klimmen om de schepen voorbij te zien varen en te genieten van het panoramische uitzicht. Aan de andere kant daal je af in de wondere wereld van specifieke waterflora en -fauna. Hier ervaar je de bijzondere getijdenstromingen en ontdek je unieke deltasoorten, zoals de karakteristieke spindotterbloem en zoete watermosselen, die de structuur als hun habitat gebruiken. In de buispalen kom je vogels en vleermuizen tegen, die zij gebruiken als nestel- en broedplaatsen.

Artist impression: Waterwoud

Meer over het Waterwoud…

Waterwoud update

Sinds de officiële opening in november hebben al vele mensen hun weg naar het Waterwoud gevonden. Op social media komen de afgelopen weken de mooiste plaatjes langs. Uitzicht op de skyline…

Het Waterwoud is open

Hoera! Gisteren was het een beetje feest op het Eiland van Brienenoord. Het Waterwoud is officieel geopend. Na maanden voorbereiding, droogleggen, graven en bouwen is het eindelijk zo ver. Op…

Video: Bouw update door projectleider Jurgen

De bouw van het Waterwoud is in volle gang.Toch maakte projectleider Jurgen tussen alle werkzaamheden even tijd voor een korte video update​ Alle buispalen staan inmiddels in de grond en…