Rotterdam, ‘de Maasstad’. Voor Rotterdam is de Maas niet zomaar een rivier. Het is de belangrijkste verbinder tussen de havens en de zee. Tussen Europa en de rest van de wereld.
De Maas heeft de stad gevormd tot de bruisende metropool die het tegenwoordig is. Met het water als een van de belangrijkste onderdelen van de Rotterdamse openbare ruimte.

En toch zijn er maar weinig plaatsen waar Rotterdammers écht in contact kunnen komen met de rivier. Want op hoeveel plekken kun je het Maaswater nu echt aanraken, voelen of horen klotsen?

 

Het plan van de verschillende Maaspoints.

De Maas is een belangrijk onderdeel van de Rotterdamse buitenruimte. De waterkant is een plek waar mensen kunnen genieten, leren en beleven. Daar moet meer gebruik van gemaakt worden. Bijvoorbeeld door harde kades te veranderen in zachte, natuurlijke dijken. Of door getijdenparken aan te leggen langs de rivier.

 

Het waterwoud op het Eiland van Brienenoord.

Zo ontstond ‘Maaspoints’, een serie unieke kunstwerken, die Rotterdammers in contact brengen met de rivier. Unieke plekken, waar mensen de getijden, de kracht, de geluiden, de geuren van het Maaswater kunnen ervaren. Het Waterwoud op het Eiland van Brienenoord is de eerste plek waar we dit contact tussen mens en Maas opzoeken.

Langs de rivier zijn ook de andere, toekomstige Maaspoints gekozen. Op de mooiste plekken langs de Maas. Allemaal onderdeel van hetzelfde geheel, maar elk met zijn eigen unieke uitstraling en eigenschappen.