Hoera! Gisteren was het een beetje feest op het Eiland van Brienenoord. Het Waterwoud is officieel geopend.

Na maanden voorbereiding, droogleggen, graven en bouwen is het eindelijk zo ver. 
Op dinsdag 5 november werd het Waterwoud officieel geopend door wethouder en loco-burgemeester Bert Wijbenga. 

Pieter van Oord - Bert Wijbenga

Het was prachtig herfstweer en onder de genodigden bevonden zich niet alleen relaties van Van Oord en vertegenwoordigers van de gemeente, maar ook de trotse bouwers en architecten, die het afgelopen jaar zo hard aan het Waterwoud gewerkt hebben. 

Opening waterwoud - publiek

Na een welkomswoord door CEO Pieter van Oord werd het woord gegeven aan Kaylie, die in groep 7 van de Brienenoordschool zit. Samen met haar klasgenoten liet zij zich afgelopen week inspireren door het Waterwoud, de rivier en het eiland. Tijdens de opening droeg zij een stukje ‘Gedachteloos schrijven’ voor.

Wethouder Bert Wybenga, die bijna een jaar geleden het plan voor het Waterwoud in ontvangst nam op het jubileumsymposium van Van Oord, was aanwezig om het Waterwoud officieel te openen.
Deze uitkijktoren geeft hier op Zuid een schitterend uitzicht over het water dat deze stad met de wereld verbindt. Het water dat ons zoveel kansen biedt. En die kansen pakt Van Oord volop. De term ‘baggeraars’ zien jullie, terecht, als een geuzennaam.” aldus de wethouder. 

Na het officiële openingsmoment kregen aanwezigen de kans om als allereerste bezoekers een rondje te lopen over het Waterwoud. Men bewonderde het ontwerp, de prachtige afwerking en materiaalkeuze van het bouwwerk.
Maar ook het speciaal aangebrachte mosseltouw, de nestkasten voor diverse vogelsoorten en openingen voor vleermuizen waren onderwerp van menig gesprek. 

uitzicht waterwoud opening

Het meest onder de indruk waren mensen toch wel van het indrukwekkende uitzicht over de skyline van Rotterdam. En terwijl de bezoekers op de afsluitende borrel nog napraatten en speculeerden over de volgende Maaspoints, werd het bij het Waterwoud langzaam hoog water. 

Vanaf nu is het Waterwoud officieel open en voor iedereen toegankelijk. 

Categories: Waterwoud